And then the cookie script:
Salg

Lyst på flere kunder? Her er 4 tips for restauranteieren!

André Lier
·
February 6, 2022

Å tiltrekke seg kunder til restauranten din kan være en utfordring. Selv restauranter med den mest luksuriøse maten eller de billigste prisene sliter med å fylle alle bordene på en våt og kald tirsdag kveld.

Dette blogginnlegget er laget for å hjelpe deg med dette problemet. Innlegget er fylt med ideer restauranter kan bruke for å få inn flere kunder. Ideene koster lite penger, og de fleste kan gjøres av restauranter av alle slag.

Når du velger en strategi for å tiltrekke deg flere gjester, bør restauranteiere tenke på hvilke type kunder de faktisk vil tiltrekke seg. Deres egen merkevare og tilgjengelige ressurser for å fremme merkevaren er også et viktig aspekt.

Her er våre fem måter å tiltrekke kunder til restauranten din:

1. Tilby pakker til lokale bedrifter

De lokale bedriftene rundt din restaurant arrangerer ofte eventer som trenger tilskudd av mat og drikke i form av catering. Som restaurant har du den kompetansen som kreves for å gi disse arrangementene nettopp det. Gjør du det bra på catering området, kan dette være en effektiv måte for å øke bunnlinjen. Catering er selvfølgelig forskjellig fra servering av mat i en restaurant. Samtidig som at du vil at maten du serverer på arrangementet skal være relatert til det du serverer i restauranten, må du likevel tilpasse menyen din for å gjøre den egnet for et bedriftsarrangement.

Mange restauranter som tilbyr cateringtjenester har spesifikke pakker eller tilbud de tilbyr til gjestene på arrangementet, men du kan likevel være mer fleksibel hvis du har ressursene til det! Typer av pakker du kan tilby inkluderer individuelle ferdiglagede retter eller buffévalg som kan settes frem i kjeler eller former.

Andre ting du må vurdere før du tilbyr cateringtjenester, er om du trenger å kjøpe ekstra utstyr (emballasje, kjøkkenutstyr, bærbare kjøkkenmaskiner osv. Du må også tenke på hvor du skal tilberede maten (i restauranten eller på stedet), om du vil gi personalet hjelp til servering med flere servitører, eller om du enkelt og greit bare skal levere maten til arrangementet og la personalet der ta av seg resten av arbeidet.

Her er noen eksempler på større restauranter som tilbyr pakker til bedrifter:

Subway tilbyr sandwichfat som inneholder et utvalg mini-sandwicher som bedrifter enkelt kan dele på møter eller lunsjer. Dette er en god idé fordi maten faktisk er den samme, bare litt mindre enn maten Subway serverer i de fysiske restaurantene deres. Dette betyr at det ikke krever mye ekstra arbeid.

Meejana tilbyr libanesiske cateringalternativer som inkluderer alt fra smørbrød til buffeer. Dette gjør den egnet for et bredt utvalg av arrangementer.

Buca di Beppo tilbyr en full meny samt spesielle cateringpakker. De drar det enda lengere ved å tilby penere tallerkener, kjøkkenutstyr på stedet de skal levere catering og servietter.

Det er også enda en ekstra fordel med catering. I tillegg til en potensiell økning i salget, er det en god måte å få restaurantens navn synlig foran et stort antall nye mennesker som muligens kan besøke restauranten din senere.

2. Kjør fristende kampanjer

Kampanjer og tilbud gir kundene dine en unnskyldning for å ta en tur til restauranten din. Det kan være en god måte å få folk til å dra ut på kvelder som ellers ville vært stille. Imidlertid må tilbudene være gjennomtenkt. Å gi ti prosent rabatt på menyen hver onsdag vil sannsynligvis ikke skape den spenningen som trengs for at en kampanje skal være effektiv nok.

Kampanjer kan brukes på flere måter. Ideelt sett vil tilbudet ditt bidra til å skape spenning rundt restauranten din, samtidig som det gir ekstra inntekter. Her er noen måter du effektivt kan oppnå ett eller begge resultatene på:

  • Dra nytte av høytider eller arrangementer.

For eksempel kan du tilby spesielle menyer eller bestemme måltider på dager som Valentinsdag eller morsdag. Alternativt kan du lage en kampanje som varer gjennom et helt arrangement eller periode, for eksempel at kundene dine kan kjøpe en drink og få to småretter under World Cup i fotball.

  • Bruk et lojalitetskort for å gi tilbud til lojale kunder.

Dette vil oppmuntre folk til å komme oftere til restauranten din. Den tradisjonelle metoden for stempling av kort er utdatert. Nå kan du bruke en digital bestillingsløsning til å administrere lojalitetsprogrammet ditt. Dette gir deg en morsom, enkel og sikker måte å gi ut poeng for kjøp via en digital løsning på telefonen (dette er innebygd i vår bestillingsløsning og kundene git fantastiske tilbakemeldinger på at systemet fungerer godt for dem).

  • Tilby kampanjer/tilbud til de som deler på sosiale medier.

Å tilby en fordel for folk som deler på sosiale medier, vil både trekke inn kunder og gi restauranten din gratis reklame på sosiale nettsteder.

  • Markedsfør nye retter på menyen.

Å lansere en ny rett på menyen er alltid spennende for restauranten. Ved å tilby retten med rabattert pris, vil det være mye større sjanse for folk å prøve ut retten og du kan få tilbakemeldinger. Når du lanserer dette, er det viktig å balansere en god deal for kunden, men også å gjøre det verdt for restauranten økonomisk. Det er mange måter å gjøre dette på. For eksempel kan du legge sammen retter / drikker med høy margin (høy fortjeneste) med produkter med lav margin (lav fortjeneste). Det betyr at selv om du taper penger på varen med lav margin, vil du få kompensasjon tilbake på den høye marginen. Alternativt kan du tilby rabatter til større grupper som for eksempel skoleklasser eller russegjenger. Ved å gi grupperabatter kan du kompensere for en reduksjon i fortjenesten ved å selge mer samlede retter.

3. Lag arrangementer for å gi folk en grunn til å spise ute

Arrangementer kan være en fin måte for restauranter å få kunder ut, da dette gir et ekstra tilskudd til opplevelsen av å spise ute. Det er også en fin måte å få folk til å komme til restauranten din på stille dager. En annen fordel er at spenning rundt arrangementer kan hjelpe deg med markedsføringen som å plassere restaurantens navn foran flere mennesker. Dette kan føre flere kunder til restauranten din på et senere tidspunkt når det ikke nødvendigvis er planlagte arrangementer.

Det er mange forskjellige typer restauranter og derfor er det viktig at arrangementet passer din restaurant. Den mest passende arrangementet er den som er i tråd med merkevaren og klientellet til restauranten din. For eksempel, mens en quizkveld kan være en god ide for en pub som selger mat, kan en kveld med vinsmaking være bedre for en fransk restaurant.

Ting du også må vurdere før du setter opp et arrangement er om du vil selge billetter, og hvordan du skal annonsere for arrangementet for å få besøkende til å komme.

Du må også tenke på hvordan arrangementet vil påvirke opplevelsen for spisestedet ditt. En vanlig stamkunde kan for eksempel irritere seg litt om han/hun plutselig møter til restauranten din og finner ut at stedet blir brukt til speed dating en lørdag kveld.

Her er noen ideer og eksempler på arrangementer som kanskje kan fungere for deg:

Matopplevelser: En sammensetning av øl og mat, vinsmaking, tilby gjestene å være gjestekokker, regionale matkvelder – for eksempel kan en kinesisk restaurant gjøre en natt med fokus på Sichuan-mat, vin- og ostekveld og vegansk natt.

Underholdning: Live musikk, live stand-up, quiz, sport, filmkvelder, inviter en kjendisgjest, brettspillkveld.

Annet: Matlagingskurs, speed dating, karaoke, VIP-natt for lojale kunder og de som deler innlegg på sosiale medier.

4. Kommuniser med kundene

For å få kundene til å komme til restauranten din, må du gi en opplevelse de liker. En måte å sikre at dette alltid skjer, er å snakke åpent med kundene dine om hva de liker og ikke liker om restauranten. Det er flere måter du kan gjøre dette på:

  • Du kan oppmuntre folk til å fullføre undersøkelsene ved å tilby fordeler til de som fullfører.
  • Be personalet om å være oppmerksom på klager eller komplimenter fra kunder, og prøv å identifisere det som går igjen flere ganger.
  • Analyser hva folk sier om restauranten din på sosiale medier, eller i anmeldelser på nettsteder som Trip Advisor. Identifiser trendene innen dette som kan peke på restaurantens sterke eller svake punkter.
  • Hold åpne dager for venner, familiemedlemmer eller gode kunder og be om meningene deres. Dette kan være spesielt nyttig når du introduserer nye retter til menyen.
  • Snakk med folk! Åpenbart vil ikke alle som kommer inn i restauranten din snakke, men hvis noen synes det er greit, kan du spørre dem hva de likte med restauranten. Skriv ned og vis det til de ansatte.

Sørg for at du sjekker ut resten av bloggen vår for flere ideer om hvordan du kan finansiere, vokse og administrere restauranten din. Vi er helt sikre på at hvis du følger de enkle stegene som blir skrevet i denne bloggen, vil du oppnå stor suksess!