And then the cookie script:
Salg

Lockdown åpner for nye muligheter for restauranter!

Tidbit
·
February 6, 2022

Koronaåret

Det er ingen hemmelighet at 2020 har vært et tøft år for restauranter og serveringssteder. I løpet av lockdown-perioden har restauranter måttet overleve en rekke forskjellige tiltak og begrensninger. Regjeringen har i perioder innført nasjonal sjenkestopp, lokale tiltak har begrenset åpningstidene, og hindret restaurantene å ha gjester i lokalene sine. Felles for alle tiltakene er at de har åpnet for at restaurantene kan tilby og levere takeaway til sine kunder selv om resten av driften må stenge. Denne muligheten har mange restauranter benyttet seg av. Steder som tidligere kun har tatt imot gjester og servert i lokalene sine har begynt å se på nye løsninger som kan holde driften gående. Dette for å holde omsetningen oppe til tross for nedstengninger og restriksjoner.

Takeaway

Tidligere var det et tydeligere skille mellom restauranter som tilbyr kun servering og serveringssteder som serverer tilbyr takeaway. Når bransjen nå har blitt tvunget til å tenke nytt forsvant dette skillet, og plutselig var takeaway en mulighet for alle i bransjen. Løsningen åpner for muligheter der kundene kan bestille alle rettene de elsker fra favorittrestauranten sin, og nyte dette hjemme. Selv om mange kunder naturligvis liker opplevelsen av å besøke en restaurant, kommer hovedsakelig omsetningen fra mat og drikke som blir solgt. Ved å tilby kundene å handle den samme gode maten på nett, og nyte denne hjemme, kan man opprettholde et godt forhold til kundene sine og holde omsetningen oppe selv om man ikke kan ha besøk.

Økt kundemasse

Det mange restauranter også har opplevd er at kundemassen har økt etter de startet å tilby takeaway. Mange kunder har nemlig ikke tid eller ønske om å sette seg ned på restauranten for å kunne nyte et godt måltid, men de ønsker fortsatt å spise den gode maten. Nå som restaurantene har startet å tilby mat av god kvalitet til henting eller hjemlevering, er det et stort antall potensielle kunder som man kan treffe som man ikke traff før. Målgruppen blir langt større! Selv om mange sitter på hjemmekontor og barna har hjemmeskole, er det mange som hverken har tid eller overskudd til å lage sunne og gode måltider for familien. Disse kundene hadde sannsynligvis heller ikke tatt seg tid eller råd til å besøke en restaurant med familien, men når de nå kan bestille restaurantmat som takeaway, øker sannsynligheten betraktelig for at disse også kommer til å bestille mat.

Leveringstjenester er dyrt - start med et eget system!

For å utvide tilbudet med takeaway har flere restauranter inngått samarbeid med leveringstjenester som formidler måltidene fra serveringsstedet til kundene. Disse tjenestene varierer i hvordan de opererer, men de fleste av disse selskapene tar store deler av omsetningen din. Levering er nyttig, men når du tjener 30-40% mer ved å ha et eget takeaway system, burde du heller gjøre det. Vi i Tidbit har hjulpet utallige restauranter med å starte med egne bestillingssystemer fremfor å samarbeide med leveringsselskaper. De har som en konsekvens økt omsetningen med opptil 100%! Med et eget takeaway system kan maten bestilles gjennom deres hjemmesider eller Facebook, deretter henter de maten hos restauranten. På denne måten kan omsetningen øke da dere lar gjestene bestille uten å måtte prate med noen. Dere får også effektivisert bestillingsprosessen ved at betaling skjer via nett (Vipps og kortbetaling). Vi har også markedets beste pris på Vipps og kort! 1,25% betaler du pr. transaksjon. Det er mye bedre enn å få litt flere kunder og betale utrolig mye i provisjon til leveringsselskapene!