And then the cookie script:
Salg

Hvordan skape lojale restaurantgjester

Tidbit
·
February 6, 2022

Når du driver restaurant er det en ting som virkelig er viktig for å opprettholde en sunn økonomi, nemlig gjentagende gjester. Du har den perfekte menyen tilpasset til konseptet, du har skapt den perfekte atmosfæren, og har den beste besetningen, men hva skal til for å få gjestene til å komme tilbake? En gjentagende kunde er mye mer lønnsom enn de som bare kommer en gang, og det er uhyre viktig at man tar vare på dem. Husk også at lojale kunder ofte også er ambassadører for restauranten din. De snakker varmt om middagen de spiste til vennene sine, og tar med seg foreldrene dit på lunsj. Hvordan skaper man slike lojale restaurantgjester?

Virkemidler

Lojalitetsbonus kan tilbys gjester for å friste dem til å komme tilbake, og for å få dem til å føle seg spesielle. Dette kan gjøres i form av stempelkort der de får et stempel hver gang de besøker restauranten, hvor de etter et gitt antall stempler får en gratis forrett, eller en gratis dessert. Man kan også gi ut rabattkuponger sammen med kvitteringen, slik at kunden får en rett gratis, eller en rabatt neste gang de besøker restauranten.

Vel så viktig er det også å bruke de samme reglene som gjelder for enhver virksomhet med kundebehandling, nemlig at kundene føler seg sett og respektert. I de fleste restauranter er det alltid noe som skjer, og servitørene er sannsynligvis opptatt med en annen oppgave. Når det da kommer nye gjester inn i restauranten er det svært viktig at de får en innledende hilsen umiddelbart etter de har ankommet. Dette kan være et nikk, blikkontakt, et smil, et «hei» eller en annen form for hilsen for å fortelle gjesten at du har sett dem. Det er bevist at en innledende hilsen kan øke tålmodigheten til ventende kunder med flere minutter!

La gjestene komme med tilbakemeldinger, og bruk disse tilbakemeldingene til å forbedre restauranten. Dette kan for eksempel ligge tilgjengelig på bordene, eller deles ut når maten skal betales for slik at gjestene har mulighet til å si sin mening. Bruk disse tilbakemeldingene, og anerkjenn gjesten for dens meninger for eksempel gjennom restaurantens facebookside. Ha alltid i tankene at en kunde som føler seg viktig, vil ha større sannsynlighet for å komme tilbake, og større sannsynlighet for å være en promotør for restauranten din.

Er du på utkikk etter et system der gjestene kan bestille og betale på nett? Eller bestille via QR-koder på bordene? Da kan du ta kontakt med oss her!