And then the cookie script:
Salg

Hvordan skape lojale gjester?

André Lier
·
February 6, 2022

Når du driver restaurant er det en ting som virkelig er viktig for å opprettholde en sunn økonomi. Nemlig gjentagende gjester. Du har den perfekte menyen tilpasset til konseptet ditt, du har skapt den perfekte atmosfæren, og har flinke ansatte, men hva skal til for å få gjestene til å komme tilbake? En gjentagende kunde er mye mer lønnsom enn de som bare kommer en gang, og det er uhyre viktig at man tar vare på dem når de er på restauranten. Husk også at lojale kunder også ofte er gratis markedsføring for restauranten din. De snakker varmt om middagen de spiste til vennene sine, og tar med seg foreldrene dit på lunsj. Dette er uhyre verdifullt! Men hvordan skaper man slike lojale restaurantgjester?

Virkemidler

Lojalitetsprogrammer for restaurant

Lojalitetsprogrammer kan tilbys gjester for å friste dem til å komme tilbake, og for å få dem til å føle seg spesielle. Dette kan gjøres i form av stempelkort der de får et stempel hver gang de besøker restauranten, hvor de etter et gitt antall stempler får en gratis forrett, eller en gratis dessert. Man kan også gi ut rabattkuponger sammen med kvitteringen, slik at kunden får en rett gratis, eller en rabatt neste gang de besøker restauranten. Dette gjør at de husker en positiv ting når de forlater restauranten. Som igjen gjør at det er en større sjanse for at de snakker varmt videre om besøket.

Respekt til gjestene dine

Vel så viktig er det også å bruke de samme reglene som gjelder for enhver virksomhet med kundebehandling, nemlig at kundene føler seg sett og respektert. I de fleste restauranter er det alltid noe som skjer, og servitørene er sannsynligvis opptatt med en annen oppgave når gjestene trenger hjelp. Derfor, når det da kommer nye gjester inn i restauranten er det svært viktig at de får en innledende hilsen umiddelbart etter de har ankommet. Dette kan være et nikk, blikkontakt, et smil, et «hei», eller en annen form for hilsen for å fortelle gjesten at du har sett dem og at du bryr deg. Det er bevist at en innledende hilsen kan øke tålmodigheten til ventende kunder med flere minutter!

Servitørene bør kunne tingene sine

I restaurantbransjen er det viktig at folk vet hva de spiser, spesielt hvis de har allergier tilknyttet menyen din. Servitørene bør være kjent med ingrediensene og tilberedningene for alle retter. På den måten vil de være i stand til å sikre at gjester med matallergi ikke ender opp med å bestille en rett som kan sende de på sykehuset og restauranten din i retten.

Vær konsekvent med konsept og markedsføring

Å bygge et gjenkjennelig brand krever at gjesten ser logoen din og aktivitet fra dere konsekvent - så ofte som mulig. Kunden vil dermed føle seg tryggere på at de vil nyte den samme kvaliteten og servicen ved hvert besøk. Hvordan dette kan se ut på restauranten din, avhenger av merkevaren din. For eksempel, hvis du har et lunsjtilbud hver dag, bør du vurdere å for eksempel lage et standard smørbrød som gjestene vet de kan kjøpe hver dag som en rutine. Eller på den andre siden, hvis du er kjent for å bygge en ukesmeny, kan det bety at du ofte skal introdusere nye retter på menyen eller spesialtilbud rettet til hver uke. Poenget er å alltid være konsekvent og love gjesten at han/hun alltid kan regne med deg! 

Lytt til gjestene dine

La gjestene komme med tilbakemeldinger, og bruk disse tilbakemeldingene til å forbedre restauranten. Dette kan for eksempel ligge tilgjengelig på bordene, eller deles ut når maten skal betales for slik at gjestene har mulighet til å si sin mening. Bruk disse tilbakemeldingene, og anerkjenn gjesten for dens meninger for eksempel gjennom restaurantens facebookside. Ha alltid i tankene at en kunde som føler seg viktig, vil ha større sannsynlighet for å komme tilbake, og større sannsynlighet for å være en promotør for restauranten din.

Er du på utkikk etter et system der gjestene kan bestille og betale fra nettsiden din? Eller bestille via QR-koder på bordene? Da kan du komme i gang her!