And then the cookie script:
Læring

Hvordan etablere en suksessfull rabattstrategi for gjestene dine

Tidbit
·
February 6, 2022

Det å gi rabatter og avslag på produktene man selger er jo naturligvis ikke alltid ønskelig, men det kan også være svært gode virkemidler når man skal trekke gjester til restauranten. Rabatter kan gis på mange forskjellige måter, og i mange forskjellige former, og det skal vi prate mer om her. For å gi en bedre forståelse av hvordan rabatter kan brukes som virkemidler, må vi først se på hvilke typer rabatter og kampanjer som kan brukes for å skape tilbakevendende gjester.

Forskjellige typer rabatter

  • Kupong som deles ut på kjøpesentre
  • Rabattkupong som gis ved kvitteringen
  • Prosent avslag i en gitt periode eller en spesifikk produktgruppe
  • Prosent avslag på totalsummen når man handler for minimum et gitt kronebeløp
  • Gratis levering
  • Gratis gave
  • Lojalitetsbonus
  • 2 for 1 tilbud

Disse er bare noen av tilbudskampanjene som kan brukes, og målet med alle er selvfølgelig å øke omsetningen. Det er lett å tenke at man gir bort penger ved å gi rabatter i tid og utider, og det ligger mye sannhet i dette, men man må også huske å snu på det. En restaurant vil tjene mye mer på langsiktige kundeforhold, enn å tjene mye penger på en kunde som bare kommer en gang. Restaurantene tjener også mye mer penger på en gjest som oppsøker restauranten enn en som ikke kommer i det hele tatt. Derfor er rabatter sterke virkemidler i målet om å øke omsetningen.

Bruk av rabatter

Det er også viktig å vite hvordan man skal bruke rabatter for å skape vekst og økt omsetning, og da er det viktig å ha en god strategi. Sett deg først et mål og en tidsfrist på når målet skal være nådd. Deretter må du tenke gjennom hvordan målet skal nås, og hvordan dette skal måles. Er målet å få nye gjester til å besøke restauranten, og smake på maten? Da kan du for eksempel sette en kupong inn i lokalavisen som sier «20% avslag på kjøp over 200kr til alle som fremviser denne kupongen». Du instruerer så dine ansatte til å samle inn kupongene, slik at du kan etter endt periode se hvor mange kuponger som har blitt levert, og dermed hvor god effekt rabatten hadde på omsetningen.

Du bør også ha noen måltall å forholde deg til, og sammenligne med de samme parameterne fra fjoråret. Slik vil du kunne se antall gjester du hadde samme periode året før, og hvor stor økning du fikk på bakgrunn av aktiviteten.