And then the cookie script:
Læring

Hva har COVID-19 gjort med våre spisevaner?

Tidbit
·
February 6, 2022

Når restauranter skifter forretningsmodellene sine, endres også maten og opplevelsen av besøket.

Coronaviruset har gjort at dagliglivet slik vi kjenner det har blitt snudd opp ned. Det har forandret hvordan vi jobber, hvordan vi lærer, hvordan vi sosialiserer. Og det har forandret hvordan vi spiser.

I økende grad har pandemien gjort at det nå har blitt andre måter å bestille restaurantmat ute og i hjemmet. Det er nå mer sannsynlig at vi bestiller hjemme fra sofaen, fra en skjerm, eller fra en tredjeparts markedsplass. Muligens også fra en restaurant som ikke er en restaurant i det hele tatt, men kanskje et ølutsalg som ønsker å starte et lite kjøkken og selge noen ekstra småretter for å overleve krisen.

Denne bestillingen som blir gjort må noen ganger reise flere kilometer før du kan starte å spise, og ankommer i en eske eller en pose. Ofte blir burgeren din levert på dørstokken uten et eneste spor av personen som brakte den dit, for ikke å nevne personen som forberedte den. Hele strukturen for hvordan man opplever bestilling, betaling og selve maten er helt forandret.

Ofte har maten i esken vært laget på en slik måte at den ikke søles ut over leveringsbudet, og noe som er passende som takeaway. Restaurantene har startet å legge vekt på mat som bringes på en enkel måte uten å bli ødelagt, eller de har dekonstruert mat for å være takeaway-vennlig i et forsøk på å etterlikne spisesteds opplevelse så mye som mulig.

Denne prosessen har blitt integrert i restaurantenes hverdag og det under en krise som har ødelagt restaurantbransjen. Men når utsiktene for at denne typen opplevelser blir den nye normalen, må man spørre seg hva den gjør med vår opplevelse av maten?

Gjesten bestiller når den vil selv – den nye måten å drive restaurant på

Når restaurantene nå opplever at kundene ønsker å spise mer hjemme, ha lite kontakt med personalet på restauranten og benytte kontaktløs bestilling og betaling, er et lurt å bruke teknologien som finnes for å gi gjestene en superbra opplevelse likevel. Dette krever at man for det første er innstilt på at det kan ta enormt lang tid før ting blir som det en gang var. Bestilling og betalingsmønstrene til gjestene forandres drastisk nå under pandemien og flere og flere foretrekker faktisk å kunne bestille rett fra sin egen telefon eller via hjemmesidene til restauranten.

For å starte med dine-in. Her er det uendelige muligheter for å skape en god opplevelse for gjestene uten at servitøren er inne i bildet. Faktisk kan hele besøket gjøres kontaktløst. Det mange restauranteiere henger seg opp i er servicen som deres servitører yter ut mot gjestene. De skryter gjerne dette opp i skyene, når de kanskje ikke er klare over at servicen er så som så og at en av servitørene faktisk er ganske irriterende for mange gjester. Under pandemien har mange restauranter over hele verden startet med Mobil Bestilling som gjør det enkelt for gjestene å få en god opplevelse. De får jo det de ba om! God mat og en fin opplevelse med sine kjære. Den irriterende servitøren har ikke kunnet påvirke gjestenes opplevelse og sjansene er store for at de ønsker å komme tilbake til restauranten igjen.

Med Mobil Bestilling gjennom QR-koder har restaurantkundene til Tidbit økt omsetningen sin med i gjennomsnitt 30% på grunn av mersalgsfunksjoner, og de har fått mer tips enn vanlig. Hvorfor det? Jo, fordi gjestene får det de ønsker og det er godt nok for å sitte igjen med en super opplevelse. De trenger heller ikke å vente 30 minutter på regningen og dra fra restauranten irriterte.

Du lurer kanskje på hvor vanskelig det er å komme i gang med Mobil Bestilling? Slapp helt av, det er så enkelt som 1-2-3. Ta kontakt med oss her -> Kontakt oss <-, så vil en av våre kundeansvarlig ta kontakt med deg for oppsett av systemet.


"Takeaway på nett" - Den nye normalen for bestilling av takeaway

Hvem er det som bestiller mest takeaway fra restauranter? Ved en undersøkelse som ble gjort av Statista.com, viste deg seg at hele 45% av bestillinger som blir gjort av takeaway er i alderen 29-35 år. Hva kjennetegner denne målgruppen? De er på nett. Mye.

På grunn av deres tilstedeværelse på nett, kan du ha muligheten til å nå ut til disse menneskene ved å tilby nettbasert bestilling av takeaway via dine hjemmesider. Tidbit er en av de ledene aktørene på markedet i dag som kan gi deg dette systemet til markedsledende priser.


Her er 6 gode grunner til hvorfor skal du starte med “Takeaway på nett”

  1. De fleste av dine kunder er i alderen 29-35 som oppholder seg mye på nett
  2. Du kan dele menyen din på sosiale medier som igjen kan tiltrekke seg mer av den yngere målgruppen 18-25 år
  3. Restauranten får gratis markedsføring fordi det er enkelt å dele webshoppen med vennene sine
  4. De fleste restauranter har dette i dag, så om du vil være konkurransedyktig er det lurt å starte raskt
  5. Pandemien har gjort det vanlig å bestille og betale kontaktløst, og dette vil fortsette etter pandemien er over
  6. Du øker omsetningen med opptil 100% og har sjansen til å la kokken jobbe helt alene da alle ordre går til kjøkkenet

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om din restaurant!

Vi i Tidbit kan hjelpe deg med å sette opp en god, stabil og effektiv takeaway webshop til din hjemmeside. Du trenger ikke å betale oss en krone for å sette opp systemet til deg, så ta kontakt i dag, så ordner vi en demo til deg