And then the cookie script:
Markedsføring

Facebook: 6 enkle steg for å sette opp Facebookside til restauranten din

Tidbit
·
February 6, 2022

I dagens teknologiske hverdag er det ikke ukjent at de aller fleste kunder søker opp restauranten de skal besøke på nett, eller undersøker menyen før de oppsøker restauranten fysisk. Derfor er det svært viktig for alle restauranter, i alle former og typer å være synlig på nett. De må ha gode hjemmesider og facebooksider slik at kundene finner den informasjonen de trenger. Tenk deg selv, hvis du søkte etter en restaurant i området og ikke fikk treff på google eller facebook; hadde du da fortsatt å søke etter den restauranten, eller hadde du startet å lete etter en annen restaurant istedenfor? De fleste av oss hadde valgt å finne noen andre som hadde tilgjengelig informasjon, og derfor er det essensielt å ha en god facebookside for å ikke miste potensielle, nye kunder.

Steg 1: Opprette en facebookside

Når du besøker facebook.com og logger inn med din personlige profil vil du på forsiden til høyre se et oransje flagg og teksten «sider». Nå du klikker deg inn på denne vil du få opp de sidene du administrerer, og for å opprette en ny side velger du «opprett ny side». Facebook ber deg legge inn informasjon om bedriften din som navn, hvilken kategori bedriften går inn under, og legge inn en kort beskrivelse av bedriften. Dette er informasjon kundene vil se, så pass på å gjøre informasjonen kort, konkret og lett forståelig. Deretter velger du «opprett side».

Steg 2: Gjør siden mer personlig

For å gjøre siden mer innbydende og profesjonell må du laste opp bilder til forsidebilde og profilbilde som representerer restauranten din. Profilbildet kan fint være logoen din, eller et enkelt bilde med navnet på bedriften. Forsidebildet kan være et bilde av restauranten, et av måltidene på menyen, eller noe annet innbydende som forteller noe om hva dere driver med. For å opprette en logo eller et forsidebilde, besøk Canva.com for å lage dette enkelt!

Steg 3: Kontaktinformasjon

Som nevnt pleier kundene å søke opp bedriftene på nett før de oppsøker dem fysisk. Mange av dem gjør nettopp dette for å finne informasjon om restauranten, og derfor er det viktig at siden er oppdatert med korrekt telefonnummer, e-postadresse, åpningstider og adresse, slik at kundene enkelt finner informasjonen de trenger.

Steg 4: Sideroller

Husk å avklare hvem som skal administrere siden, og hvem som har ansvar for å oppdatere den med aktuelt innhold, og svare på spørsmål fra kundene. Når dette er avklart må de riktige personene legges inn som administratorer under valget «sideroller».

Steg 5: Sidebegrensninger

Under generelle innstillinger kan man legge inn generelle begrensninger for siden. Man kan blant annet aktivere eller deaktivere muligheten for kundene å sende private meldinger til siden, blokkere innlegg som inneholder bestemte ord, slå på eller av et banneordfilter, restriksjoner for land og aldersbegrensninger.

Steg 6: Opprett ditt første innlegg

Når siden er ferdig, er det på tide å legge ut det første innlegget. Sørg for at innholdet som legges ut er relevant for restauranten, at det er fengende og får kundene til å ha lyst til å oppsøke mer informasjon. Husk å bruke gode bilder av høy kvalitet, da dette forteller kunden mye om hva de kan forvente av dere som bedrift. Legg ut regelmessig for å oppnå gode resultater med Facebook siden din! Dette er viktig.

Det er ikke veldig vanskelig å lage seg en Facebook side! Ved å følge stegene over har du gode muligheter for å opprette og drive en effektiv Facebook side for din restaurant! Ønsker du flere tips eller vil du høre hvordan du kan selge takeaway online? Ta kontakt her så snakkes vi!