And then the cookie script:
Teknologi

Gode grunner til å ha digital meny

Tidbit
·
February 6, 2022

En digital meny gjør det enkelt å velge mat, bestille og betale. Tidbit har enkle bestillingsløsninger for restaurant.

Kom i gang

Når vi er ute for å spise ønsker vi god service og digg mat. Det vi ikke ønsker er å måtte bruke lang tid på å få bestilt det vi vil ha. Uavhengig av om servitøren tar bestillingen vår ved bordet eller om vi bestiller ved disken, er det viktig at det er raskt og enkelt å se gjennom menyen og bestille maten. 

For at dette skal gå så raskt og effektivt som overhodet mulig er en digital meny og betalingsløsning et genialt tiltak. Her kan gjestene se på menyen så fort de har satt seg ned, uten at de må ta med seg eller få tildelt menyer fra servitøren. Praktisk både for gjestene og de ansatte.

Leser restaurant meny


Hvorfor ha digital meny?

En digital meny er akkurat det det høres ut som; en meny som er tilgjengelig digitalt. Men  hvorfor i all verden skal restauranten din ha dette? 

Digital utvikling

Vi lever i en verden fullspekket av teknologi, og den er i stadig utvikling. For å henge med på denne utviklingen er et digitalt meny- og bestillingssystem helt essensielt. 

bestille mat med mobil

Både gjestene og servitørene dine sparer tid

I tillegg til at det er nødvendig å følge med på den digitale utviklingen, er tidsbruk en annen faktor som påvirker hvorfor vi bør ta i bruk slike digitale verktøy. Ved at gjestene kan sjekke ut menyen så fort de har satt seg ned på restauranten vil både gjestene og servitørene spare tid. Det er enkelt og effektivt for begge parter fordi ingen må vente på hverandre for å få fullført bestillingen. 

Dere får betaling med en gang

I tillegg til at både gjester og servitører sparer tid med bestillingen, sparer dere også tid når maten skal betales. Ikke minst får dere betaling med det samme. Da slipper dere å bekymre dere for at noen forsvinner ut døren med et gratis måltid i magen.

Det er enkelt å gjøre endringer på den digitale menyen

Nok en fordel med å benytte digitalisert meny er at det er superenkelt å oppdatere den. Om det er en skrivefeil, en matrett som har byttet tilbehør eller det er et bilde som skal oppdateres, er digital meny helt genialt. Med en slik mulighet kan dere også endre menyen slik dere selv vil uten kostnadene som følger med dersom du har menyer i papirform.

restaurant meny

Mange bilder av samme rett

En annen fordel med redigeringsmulighetene i den digitale menyen er at du kan legge inn bilder. Det byr også på muligheten for å ha flere bilder av en og samme rett, noe som gjerne tar altfor mye plass på en vanlig, fysisk meny. 

Det er enkelt og raskt å bestille

Den digitale menyen i Tidbit kobles opp sammen med en bestillingsløsning slik at det både er enkelt å bla gjennom menyen, og bestille når du har bestemt deg. Våre undersøkelser viser at 10-20 % av restaurantgjester faktisk drar fordi de ikke får bestilt innen 5 minutter. Med en digitalisert meny og mobilbestilling med QR-kode unngår du denne problematikken og gjestene kan bestille så fort de har satt seg ned. 

Gjestene får mulighet til å bestille mer

En annen fordel med at kundene kan benytte seg av den digitale menyen er at de faktisk bestiller mer når de vil. Da er dere ikke avhengige av at servitøren husker å spørre om dette.

bestill mat med digital meny

Tidbit leverer løsninger for digital meny

Dersom du er på utkikk etter en digital meny, har Tidbit løsningen. Vi tilbyr et enkelt operativsystem integrert med både menyfunksjon, bestillingsløsning, betaling på nett, kundehåndtering og ordrehåndtering. Alt inkluderes i regnskapssystemet ditt. Enkelt og greit. 

Hvordan fungerer det?

Med Tidbit kan du faktisk sette opp din digitale restaurant på ett minutt! Hele prosessen foregår i totalt fem steg, og resultatet er en digital restaurant med mange funksjoner og all informasjon på ett og samme sted. Les mer om de fem stegene nedenfor:

Sett opp din digitale restaurant 

For å kunne benytte en digitalisert restaurant og meny må du fylle ut vårt skjema med informasjon om restauranten din.

 

Velg tjenesten du ønsker å bruke

Dersom du skal ha mobilbestilling med QR-kode for restauranten velger du dette. Du kan også velge å selge takeaway fra restauranten din. 

Koble til nettbetaling og bygg menyen din

Vår tjeneste er integrert med Dintero som gjør betalingen på nett enkel. Når dette er satt opp, bygger du den digitale menyen med alle matretter, drikke og tilbehør du tilbyr. 

Koble til regnskapssystemet

Tidbit gir deg muligheten til å koble den digitale restauranten opp til ett av de største regnskapssystemene i Norge, Tripletex. På den måten blir du klar til å ta imot ordre på en smart og effektiv måte. 

Hold oversikt over økonomien din og se verdifull data for sunnere drift, alt på ett sted 

Tidbit gir deg god oversikt over rapporter, data, omsetning og kunder, slik at du har full kontroll over restauranten din – alt på ett og samme sted! 

Om Tidbit

Tidbit er et norsk selskap som leverer digitale bestillingsløsninger for restauranter. Hensikten med tjenesten er å gjøre det enkelt for kunder å bestille mat, og enkelt for de ansatte å håndtere bestillingene. Du får rett og slett et fullverdig operativsystem – eller tilnærmet et kassasystem som er enkelt å bruke, med akkurat det nødvendige for at du skal kunne drive med nettbaserte bestillinger. 

Gode kundeopplevelser og økt omsetning

Vi er en ledende aktør innen vår bransje. Med stort engasjement jobber vi for å skape gode kundeopplevelser og øke omsetningen for restauranter med innovative og effektive løsninger. 

Kom i gang