Sjekkliste for smittevern: Dette må du vite!
Sjekkliste for smittevern
And then the cookie script:
Har du noen gang tenkt på å kartlegge restaurantkundene dine? Hvis ikke, er det noe å vurdere. Å kartlegge kundene dine gir deg et hav av informasjon om hvordan restauranten din leverer på menyen, maten, kundeservicen og den generelle restaurantstemningen. Når du undersøker kundene dine, får du et utenfra perspektiv som kan hjelpe deg med å forbedre restauranten. Det hjelper deg også med å forstå hvor du gjør det bra, og hvor du må bli bedre. Du kan også bruke informasjon fra undersøkelser for å finjustere og markedsføre restauranten din til nye kunder. For å hjelpe deg med å lage en restaurantundersøkelse for kundene dine, ser vi på de 10 viktigste spørsmålene du kan stille.
Ofte kalt et “polært” spørsmål. Ja / nei-spørsmål er et spørsmål med bare to mulige svar.
Du vil unngå denne typen spørsmål fordi det ikke gir deg data som du kan handle ut ifra.
For eksempel kan et ja / nei-spørsmål se slik ut: “Liker du pizzatoppene våre?”
Et bedre spørsmål ser slik ut: “Hva slags pizza pålegg vil du se på menyen vår?”
Ja / nei-spørsmålet lar deg bare vite at de enten liker eller ikke liker det du leverer til kundene dine. Et bedre spørsmål stiller dem spesifikt hva de ønsker for å dekke over behovet deres. Hvem vet – kanskje du klarer å få halvparten av respondentene dine til å be om mer bacon på burgerne dine! Da har du skjønt hva du må jobbe mer med nemlig. Det som også er negativt med ja / nei-spørsmål, er at de kan være ledende. Du kan svare for kunden din med denne typen spørsmål fordi det ikke er noen måte de kan gi deg et autentisk svar som videreformidler deres virkelige tanker.
Et åpent spørsmål er et spørsmål som ber respondentene dine om å komme med et begrunnet svar. Dette kan være en setning eller fem, men det viktige er at du lar kundene få si sitt. Du vil ikke ha en hel undersøkelse av åpne spørsmål – et par vil være nok. Hvis du er bekymret for at svarene er for lange, kan du stille inn tekstboksen i undersøkelsen slik at den bare godtar et bestemt antall tegn.
“Hvordan likte du maten vår? Var servicen vår god? Var musikken for høy?” Tro det eller ei, vi har mange ganger sett spørsmål om spørreundersøkelser der alle de tre ovennevnte ble stilt i ett og samme spørsmål. Dette er ingen god undersøkelse. Du vil ha enkle spørsmål i spørreundersøkelsen. Sørg derfor at de bare har et spørsmål om gangen.
Her er et annet dårlig eksempel som vi har sett: “Likte du maten din på restauranten vår, og i så fall, hvorfor?”
Dette er et like dårlig spørsmål som spørsmålet med tre spørsmål på en gang. Hvorfor? For det første fører dette til at kundene vil si at de likte måltidet fordi det er et ledende spørsmål.
Det antar at de likte middagen, og de vil fortelle deg hvorfor.
Her er et annet dårlig eksempel: “Var servitøren din vennlig og rask nok?” Denne er dårlig fordi servitøren kan ha vært vennlig, men servitøren var kanskje ikke rask nok med å spørre om gjengen ønsket mer øl på glassene sine?
Når du lager hvert spørsmål, husk å stille ett og ett spørsmål.
Du må være forsiktig med at du ikke stiller spørsmål som leder respondentene dine mot et spesifikt svar. Forestill deg for eksempel dette spørsmålet: “Hvor godt synes du at servitøren tok seg av bordet ditt?”. Dette spørsmålet gir ikke kunden muligheten til å svare ærlig om servitøren kanskje ikke gjorde en god jobb i det hele tatt. Rett og slett fordi spørsmålet antar at servitøren gjorde det bra. Kundene dine kunne ha svart annerledes om du bare hadde spurt slik: “Hvordan klarte servitøren din å ta seg av bordet ditt?” Du vil ikke presse respondentene dine til å stille partiske spørsmål.
Det er fristende å lage en undersøkelse og umiddelbart trykke «send». Det er likevel viktig at du tester undersøkelsen flere ganger før du sender den. Test den på flere forskjellige enheter og i forskjellige nettlesere. I tillegg burde du også sende undersøkelsen til kollegaene dine for at de er orienterte. Be de fullføre undersøkelsen og hør om de har tilbakemeldinger. Testing av spørreundersøkelsen før sending hjelper deg med å få bedre svarprosent.
Vi har sett på noen gode fremgangsmåter for å kartlegge kundene dine. La oss nå se på de ti viktigste spørsmålene du kan stille dine kunder.
Hvor sannsynlig er det at du vil anbefale restauranten vår til en venn? Dette kalles et “Net Promoter Score” eller NPS-spørsmål. Å kartlegge svarene på dette spørsmålet kan hjelpe deg med å forstå om din restaurant er i posisjon til å bli bedre eller ikke. Spørsmålet ber kundene om å vurdere sannsynligheten for å anbefale deg på en skala fra 1-10. Deretter blir de delt inn i «fans», «fornøyde» og «misfornøyde» basert på deres svar.
Kjenner du kundene dine? Vet du hvordan du skal imøtekomme deres behov så vel som forventningene deres?
Selv om du kanskje tror du har forståelse for dine nåværende kunder, oppfordrer vi deg til å undersøke dem minst en gang i året. Du kan finne ut at kundene dine har helt andre meninger om restauranten enn før!
Å kartlegge kundene dine er bra for restauranten din fordi den viser deg hvor du utmerker deg og hvor du kan trenge en forbedring.
Ved å bruke dataen din fra denne undersøkelsen, kan du finne ut hvordan du skal markedsføre deg best mulig og hvilke retter/drinker du burde lansere for å bli best i byen.
Når du kartlegger kundene dine, er det lurt å følge dem opp med en e-post der du viser resultatene fra undersøkelsen. La de få vite hva dere skal gjøre og at dere har lyttet til kundene deres!
Oppfølging er nøkkelen fordi det viser kundene dine at du verdsetter tilbakemeldingene deres og har som hensikt å ta «action» på det.
Bilder: Unsplash