And then the cookie script:
Salg

Conversion Rate: Hvordan øke omsetningen og salget online?

Tidbit
·
February 6, 2022

Hvordan gjøre besøkende om til kunder på nett?

Når man starter å selge varer på nett har man som regel størst fokus på å øke trafikk inn på selve siden. Man kjøper annonseplass i lokale og nasjonale aviser, på Facebook, Instagram og andre sosiale medium. Alle tiltakene som gjøres handler stort sett om å få folk til å bli klar over at siden eksisterer, og for å få dem til å besøke siden. Det snakkes mye om antall besøk på siden, og alt for lite om hvor mange av de besøkende som faktisk blir til kunder.

God informasjon

Tenk deg at du får opp en annonse på Facebook som virker innbydende og du klikker deg inn på siden fra annonsen. Nettsiden som dukker opp er en nettbutikk, og du starter å klikke rundt på siden for å bli inspirert. Mange som besøker nettsider enten via annonser eller via eget initiativ har ikke en klar ide om hva de har tenkt til å handle. Mange som besøker nettsider og nettbutikker gjør det for å bli inspirert, og da er det viktig at siden har god informasjon om produktene de selger, og tydeliggjør at de har god kompetanse på det de driver med. En måte å løse dette på er å lage en egen blogg på nettsiden der man kan poste forskjellige innlegg som er relatert til produktene man selger. Om man for eksempel driver en nettbutikk for en restaurant kan man legge ut blogginnlegg om hvilken forrett man burde kombinere med hvilken hovedrett, hvilken vin som komplimenterer hvilken dessert, og hvilke retter man burde teste ut som man kanskje ikke har tenkt på tidligere. Om man driver en nettbutikk som selger produkter innen friluftsliv kan man legge ut produktomtaler, sammenligninger som forklarer forskjellene mellom tilsynelatende like produkter, og bilder der produktene er i bruk.

Konvertere besøkende om til betalende kunder

I fysiske butikker har selgere i årevis blitt målt på "hitrate", som måler antall transaksjoner de faktisk får inn på kontoen mot antall besøkende i butikken. Selgere som møter kundene personlig har alle muligheter til å selge noe til de besøkende, men i en nettbutikk er man avhengig av å ha en god nettside som inspirerer til å handle noe, og ikke minst inspirerer til mersalg. Det er viktig å ha en oversiktlig side som er enkel å navigere i, synlige priser og gode produktbilder, men aller viktigst er det å ha noe ekstra som får kundene til å bruke ekstra tid på siden. Selgere i en fysisk butikk har god tid til å forklare kundene verdien av det de kjøper, og får dem til å forstå hvorfor de skal bruke litt ekstra penger på skikkelig kvalitet. Når man ikke har denne muligheten i en nettbutikk, må man finne andre måter for å gi kundene den informasjonen de trenger for å gjøre gode valg i handleprosessen. Undersøk hva de andre nettbutikkene i samme bransje gjør, og sørg for at din bedrift skiller seg ut fra mengden.

Ønsker du å utforske mulighetene for å kunne selge takeaway online? Da kan du ta kontakt med oss i Tidbit, så setter vi opp alt for deg helt kostnadsfritt!