And then the cookie script:
Læring

7 problemer som overraskende mange restauranter støter på

André Lier
·
February 6, 2022

Alle bedrifter har sine utfordringer, inkludert restaurantbransjen, og det er ofte noen av de samme problemstillingene som går igjen. Utfordringene er ofte knyttet til gjester, menyen, økonomi og lokalene. Her er en oversikt over 7 problemstillinger som mange restauranter opplever å møte på!

Sammensetning av menyen

Det kan oppleves som en kunst å finne den riktige balansen mellom for mange og for få retter på menyen. Mange retter kan gi gjesten større valgfrihet, men gjør samtidig logistikken på kjøkkenet mye vanskeligere. For få retter kan gjøre at gjesten ikke føler restauranten tilbyr det de ønsker, men gjør logistikken enklere. Maten skal også passe sammen, og være priset riktig.

Bruk av bilder i menyen

Det er ikke alltid enkelt å vite hvor mange bilder man skal ha i menyen, men det er viktig at gjestene får se bilder av maten ved siden av teksten. Med for mange bilder kan det oppleves litt «billig», mens for få bilder gjør det vanskelig å velge riktig rett på menyen. Sørg også for at bildene som brukes er av god kvalitet, og viser pent danderte retter. Om du ønsker en online-meny kan vi i Tidbit hjelpe deg med det! Ta kontakt her

Førsteinntrykk

Husk at førsteinntrykket ofte starter allerede før gjesten ankommer restauranten. Det kan være de ringer for å reservere et bord, sjekker nettsiden for å se på menyen eller åpningstidene, og det er her førsteinntrykket starter. Sørg derfor for å ha en innbydende nettside som er enkel å navigere i, og at innkommende samtaler alltid blir besvart.

Kundeservice

Når gjesten ankommer skal de føle seg velkomne, og bli behandlet der etter. Dette gjelder helt ifra de ankommer og du hilser dem velkommen, til de takker for maten og blir ønsket velkommen igjen. Blide og positive servitører setter stemningen og den riktige atmosfæren for at gjestene skal trives.

Tematikk i restauranten

Sørg for at tematikken i restauranten holder seg til punktet. Driver man en italiensk restaurant skal menyen være italienske retter, og lokalene skal være deretter dekorert. Det er viktig å gjøre det enkelt for gjestene å forstå hva de skal forvente.

Promotering

Hvordan skal man promotere restauranten og skaffe nye gjester? Man kan forsøke å skaffe seg en artikkel i lokalavisen ved å snakke med en journalist, man kan dele ut rabattkuponger, eller bruke sosiale medier. Her kan du lese mer om hvordan du kan

Ansatte

Den viktigste ressursen man har er de ansatte, og det er viktig å ta godt vare på dem. Det er mye dyrere å lære opp nye ansatte, enn å gi de man allerede har noen ekstra goder som takk for det gode arbeidet.

Det var 7 typiske problemer du som restauranteier kan støte på med din restaurant! Ønsker du å lære mer om restaurantdrift og om hvordan du kan bli bedre blant konkurrentene? Ta en titt på Tidbit Hub her!