And then the cookie script:
Salg

10 måter du kan gi super service på restauranten din

Tidbit
·
February 6, 2022

Alle som driver restaurant ønsker å forbedre seg, og sørge for å ha den beste bedriften i området slik at gjestene kommer tilbake for å spise nettopp der. Den beste måten for å få gjentagende gjester på er å tilby suveren service. Her kommer 10 tips til hvordan du kan yte den beste servicen i din restaurant:

  1. Innledende hilsen

Alle gjester skal føle seg velkomne, og derfor er det viktig at alle gjester får en innledende hilsen i det de ankommer restauranten. En gjest som ikke har fått et «hei», et smil, et nikk eller lignende vil være mye mindre tålmodig på å få hjelp, enn en som har blitt anerkjent.

  1. Sørg for kort ventetid

En innledende hilsen vil gi deg lengre tid på å gjøre ferdig oppgavene du holder på med når gjesten ankommer, men det er viktig å ikke la dem vente for lenge. Konkurransen er stor, og dersom gjesten føler at de må vente for lenge på å få hjelp vil de snu og gå til neste restaurant.

  1. Blid og hyggelig

Det burde si seg selv, men sørg for at du alltid fremstår som hyggelig og respektfull når du prater med gjestene. Du skal alltid holde en positiv tone, og ha i baktankene at holdningen din skaper en atmosfære for gjestene. En negativ holdning vil gjøre at gjestene er negativt innstilt.

  1. Gi tips og veiledning om menyen

Sørg for at du kan menyen godt, og at du har satt deg inn i hvilke retter som passer godt sammen. Mange gjester ber om anbefalinger til hva de skal velge fra menyen, og hvilken forrett eller dessert som passer bra til hovedretten. De ønsker også ofte at servitøren skal anbefale en vin som passer til maten. Da er det viktig å vise at man kan faget sitt godt, og komme med konkrete anbefalinger uten å nøle.

  1. Respekter gjestene

Vær respektfull ovenfor gjestene, og behandle alle på samme måte uavhengig av kjønn, alder, eller andre synlige differensieringer. Hør på hva gjesten sier, og aldri avbryt dem i en samtale.

  1. Dersom problemer oppstår – fiks dem!

Skulle uhellet være ute, og gjesten klager på noe, fiks problemet! Det vil ikke gjøre noen noe godt å starte en diskusjon med gjesten.

  1. Renhold

Godt renhold er Alpha Omega for å få lojale kunder. De skal føle at de kommer til et rent og hygienisk lokale, og de skal føle at alt nødvendig hensyn er tatt til mat og helse.

  1. Ta i bruk ny teknologi

Det finnes mye teknologi som er utviklet til restaurantbransjen: nettbasert bestilling, nettbasert betaling og takeaway-apper med levering. Ta disse i bruk slik at teknologibevisste gjester velger å bruke restauranten på grunn av mulighetene de tilbyr.

  1. Ta vare på stamgjestene

Sørg for at de lojale gjestene føler seg vel når de kommer på besøk, gi dem lojalitetsbonuser og la dem komme med tilbakemeldinger.

  1. Avsluttende hilsen

Sist, men ikke minst er det vel så viktig at man gir gjesten en avsluttende hilsen. Det som ofte sitter best i gjestens hukommelse er hvordan besøket ble avsluttet, og derfor skal man alltid takke for besøket og ønske gjesten velkommen igjen.

Det var 10 gode tips for deg som ønsker å levere den beste servicen i bransjen! Lær mer om restaurantdrift på vår blogg her: https://tidbitglobal.wpcomstaging.com/innlegg/ eller kontakt oss for oppstart av tekniske løsninger på din restaurant!